Cederpepparkakor

Ceder-pepparkakor

Cederpepparkakor

Produktinfo

Receptet till Kronans Cederpepparkakor kom på 1920-talet ner till norra Hälsinglands från Dingersjö värdshus i Njurunda. Värdshuset är ett av Europas äldsta skjutsställen och grundades redan 1648.
Tillverkningen är fortfarande hantverksmässig enligt gammal tradition. Den unika smaken i kombination med en lite kraftigare kaka har gjort att den idag efterfrågas både inom och utom Sveriges gränser.

Innehållsdeklaration:
Vetemjöl, socker, veg. fett bestående av rapsolja och kokosolja, sirap, cedroolja, ingefära, bikarbonat.

Kakorna innehåller ej härdade fetter.
Nettovikt 350 g / 500 g.

Näringsdeklaration per 100 g:
Energi 1.350 kJ / 320 kcal.
Protein 5,5 g.
Kolhydrater 72 g,
varav sockerarter 38 g.
Fett 15 g